Adıyaman Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, yurttaşlık bilincine sahip, meslek ahlakını ön planda tutan, bölgemizin ve ülkemizin işgücü piyasasının istediği en nitelikli sağlık personelini yetiştiren bir okul olmaktır.

Misyon: Evrensel değerler ışığında, bilim, teknoloji ve sağlık alanındaki gelişmelerden azami derecede yararlanarak, ülkemizin geleceği için üstün nitelikli sağlık personeli yetiştirmeyi, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimini toplum yararına sunmayı görev edinmiş bir okul olmaktır.

Başarılar: Son 5 yıldaki üniversiteye öğrenci yerleştirme oranımız %71 ´dir.GAP YENEV 1. ve 3. ´lük derecelerimiz vardır.Malatya bölge TÜBİTAK 2. ´liğimiz bulunmaktadır. Uluslararası OHSAS TS 18001 iş sağlığı ve güvenliği kalite yönetim sistemleri belgemiz bulunmaktadır. 2012 yılından beri toplamda 5 adet uluslararası projelerle öğrenci ve öğretmenlerimimz yurt dışına gitmişlerdir. Beyaz bayrak ve beslenme dostu belgelerimiz mevcuttur. Üniversitelerde 2017-2018 ders yılında Tıp-Hukuk-Veterinerlik ve Mühendislik bölümlerini kazanan çok sayıda öğrencimiz bulunmaktadır.

Saatler: 08.10 - 16.00
Servis Bilgisi: Okul aile birliği Lider Turizm firması ile anlaşmıştır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Ortaokul diploma notuna göre öğrenci almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: Okulumuz Sağlık alanında eğitim veren okullar arasında ilk sıralarda yer almaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Son 5 yılın ortalama verileri yaklaşık yüzde 72 cıvarındadır.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda Milli Eğitim ve Gençlik Spor il müdürlüğünün yaptığı basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi vs branşlarında il genelinde 2012 yılından beri çeşitli derecelerde toplam 10 kupa almıştır.
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak Bölge 2. liği ve GAP YENEV 1 ve 3. lük dereceleri elde edilmiştir.
Proje Çalışmaları: Okulumuz Eğitimde Yenilikçi Ödüller ve Tübitak Bölge finallerine kalma başarısını göstermiş ve dereceler elde etmiştir. Okulumuz ve pansiyonumuzda Askıda kırtasiye, Ayın Bilim Adamları, Annemin Öğretmeniyim projeleri hala devam etmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2012 dan 2018 yılında itibaren Ulusal Ajans AB+Erasmus projelerinde 4 tanesi sonuçlandırılmıştır. 1 projemiz hala yürütülmektedir.
Kontenjan Bilgileri: 152
Diğer Hususlar: Okulumuzu ilimizin ve Bölgemizin ÖNCÜ okulu olma hedefi ile eğitim öğretimine devam etmektedir.

Telefon - (416) 213-3058

WEB - https://adiyamansml.meb.k12.tr

Adres - Yunus Emre Mahallesi 2994. Sokak No 2 Merkez/Adıyaman

Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Atatürk Bulvarı Yunus Emre Mahallesi 2922.Sokak-No 2 Merkez/Adıyaman

Adres - Yunus Emre Mahallesi 2994. Sokak No 2 Merkez/Adıyaman

Ulaşım Şehiriçi ziyaret minüsbüsleri veya belediye otobüsleri ile ulaşım sağlanabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 1 km